30 november

Hemma igen efter inte alls många dagars arbete. Endast fyra mjölkningar, men det va ganska skönt att bara jobba så lite. Har ju fått ihop 171,5 timmar så de borde ju räcka. Men inget om man jämför med Johans 240 timmar, men det behöver man ju inte göra, jämföra.

Kattungarna hade växt en massa och är så galet söta att man vill sno med dom hem...=)

Föddes en kalv idag, skönt med en normal kalvning för en gångs skull, typ. Söt var den med men tyvärr en tjur. Vi vill ju ha kvigor. Tjurarna åker ju till Jakob.

Ikväll blir det käk på 92:an Habos godaste pizzeria/resturang. Hoppas på Black and white. Micke och Mia skulle visst också följa med. Trevligt.

Usch måste ta tag i min tränning, funkar ju inte såhär. Måste börja springa eller kolla upp vad friskis & svettis kostar. Nåt måste i alla fall ske.

Första december imorgon, galet. Tiden går så himla fort, veckorna bara rinner iväg.

Ha de

28 november

Ska åka till Falköping snart, närmare sagt 10.14. Hade tänkt åka tidigare men både jag och Johan försov oss till åtta imorse.

Vagnen hade visst strulat igen, suck. Jävla alfavagn. Ska bli roligt att träffa kattungarna och se hur mycket dom har växt. Dom hade visst börjat öppna ögonen sa Hanna. Roligt! Och så hade kattmamman Elsa flyttat ungarna till strökärran igår. Hon är lite små knäpp, vill ju i alla fall att vi ska se dom och det är ju bra.

Nä nu är det la bäst jag gör iordning mig.

Fortfarande snö i Habo. Mindre av den varan i Falköping kan jag tro.

Jag fick tjugo roser av min älskling igår. Tack!!!! Du är underbar, inte bara för rosorna..;)

Kommer hem från Falköping på fredag eller söndag, beror på vädret. Om det är bra väder kommer Johan upp på fredag och plöjer och harvar hos Hanna i helgen annars åker jag hem. Blir en kort arbetsvecka, men det kan ju vara skönt.

Ha d bra.

27 november....

Det är fint väder ute. Och jag längtar ut. Jag längtar efter att få rida bort, bort från allt.
Visst jag kan dra på mig skorna och en varm jacka och gå en sväng. Men de blir inte samma sak. Inte samma sak som min ridturer med Malcolm. Ridturer som gav en perspektiv på saker och ting och när man kom tillbaka med röda kinder kändes allt så mycket lättare.

Här vet jag inte om de där gömställena, stigarna där ingen ser en. Där man kan få vara ensam men ändå ute.

Känner mig så instängd här. Känner mig så beroende av en enda människa.


Och det är så lätt att bli besviken, även fast man inte har någon anledning till det. Och man får inte bli de. Man får inte bli ledsen för då är man tjurig.

Ibland känns det som man försöker och försöker men att det inte ger någoting alls.


Älskar dig Johan och vill aldrig förlora dig.



 Här red jag en gång med Malcolm de va mysigt & fint & väldans kallt.


27 november

Det blev en ca fem timmars ploga-snö-runda igår. Det var la roligt ett tag men sen blev jag kissnödig och hungrig och då var det inte lika roligt. Men men.
Hände lite spännande saker i alla fall. Johan började med att ploga bort snöpå vägarna runt omkring i Habo och när vi kom till backen vid de nybyggda husen var det en lastbil där som inte lyckades komma upp för backen, det var ganska halt så att säga, så då blev vi stående där ett tag. Johan hjälpte till  skyffla sand under lastbilen som tillslut lyckades komma upp.

Sen styrde Johan traktorn mot Tidaholm och alla små ställen som ligger utanför Habo. När vi var i en korsning mitt i skogen typ, kändes så i alla fall, började traktorn glida och vi hamnade nästan i diket...men efter en stund lyckades vi komma därifrån. Lite halv nervöst var det.

När vi nästan var hemma, i backen efter Jakob var det dags först nästa sladd hm....ganska rejäl sådan. Men som tur är stannar traktorn när däcken kommer ut i gräset. Efter det lämnade Johan av mig i rondellen i Habo, jag gick hem och satte igång ugnen. Fick äntligen kissa....
Sen vispade jag ihop en ungspannkaka med bacon i och när Johan kom hit var den klar och vi käkade vid sisådär halv tio tiden.

Vi duschade och sen brottades vi lite i sängen och somnade gott i varandras armar, eller mest jag i hans. MYS.
Vi  kvart i tre tiden på natten ringde Johans alarm på mobilen, det var dags för honom att gå upp och röja undan nattens snö. Den här gången stannade jag i sängen.


Idag ska jag bjuda Johan på stora köttbullar i italiensk sås med bandspaghetti. Super gott. Älskade det när jag var barn men nu var det längesen jag åt det. Så tänkte prova att laga det idag.

Hörs.

26 november

En massa snö i Habo. Så nu ska jag följa med Johan ut när han ska köra bort snön från vägarna.
Så skriver la lite senare kanske.

Nu kan man ju göra snöänglar! Mys Pys.

24 november

Hur FAN kunde Daniel åka ur idol igår? Helt mysko. Aja orka bry sig.

Idag bär det av till Kalmar. Ska kolla på mamma när hon sjunger i en kör. Sen fyller pappa år imorgon så ska vara med och fira honom. Johan hänger också med. Blir en natt på hotell. Kunde sovit hemma men kändes som det skulle bli lite trångt där. Sova i vardagsrummet känns inte så himla hippt.

Föresten är det snö i Habo idag. Vit & fint.

Nu borde jag gå & göra iordning mig lite, städa lite, packa. Ska åka en sväng förbi A6 och köpa present till pappa.

Ha en bra dag.

23 november.

Hemma igen efter åtta dagars hårt arbetande..& ännu mer eksem på händerna....fräscht serru....höhöh...
Jobbade hela helgen själv så som jag kanske skrev förra gången att jag skulle göra. Hanna åkt på fredagen & kom tillbaka på måndag fm. Då jag förövrigt inte var inne förens halv elva på morgonen, vi brukar komma in senast halv nio. Hm allt som kunde krångla har la typ krånglat. Eller så ska jag kanske inte säga. Men vagnen krånglade som fan.

Johan var i alla fall hos mig från fredag till söndag em. Så de va ju skoj.

Vi har fått kattungar! Eller snarare Hannas katt har fått kattungar. Jag såg när dom föddes. Tre stycken klämde hon ut. Men den svarta som var hälften så stor som dom andra dog på fredags kvällen, på lördagmorgon tvingade Johan mig att kasta ut den...kändes ju lite grymt att kasta iväg den bara sådär...men men.

Nu har jag duschat & blåst håret. Det känns fint nu. Bara så ni vet.

Trampar som en avelshingst...What?
 
Igår var jag hos Monika & red en av hennes hästar. Hrekkur. Det var himla roligt! Roligt att träffa dig med Monika såklart!


Ikväll var det tänkt att Jag & min Pojkvän (ganska töntigt ord...) ska laga mat tillsammans, eller jag kanske ska hålla mig till sanningen...men först ska vi åka till Maxi & köpa något att laga till...men beror lite på när min käraste tänkt sluta för dagen.

Annars har det la inte hänt så mkt av intresse. Ha en trevlig kväll.


Ledighet.

Så var den ledigheten över. Idag ska jag om typ exakt två timmar åka till Falköping och jobba. Kommer inte hem förens nästa torsdag. En evighet. Tar hand om hela ladugården och alla kossorna och kalvarna själv i helgen.
Det som lyser upp i allt jobbande är att min älskling kommer upp på fredag och stannar hos mig till söndag. Det har han i alla fall lovat.
Annars skulle de bli en himla massa dagar och hemska nätter utan att få träffa den som betyder allra mest.

Pratade precis med Pappa och han påminnde mig om att jag ska åka till Kalmar nästa helg. Det hade jag helt glömt bort. Så min lilla lägenhet kommer stå tom i en hel massa dagar.

Igår var jag  och i förgår var jag duktig & städa igenom hela lägenheten, rensade ut min garderob. Så nu är det ganska fint här. Sen har jag tvättat så ska bara lägga in alla kläderna så är det fint när jag kommer hem sen om en evighet.

Nähe har la inget mer intressant att skriva.

Det är föresten en massa snö här. Igår fick Johan gå upp tidigt för att åka ut och röja snö.


Men ha d så bra.


Återvänder..

Jaha eftersom jag inte har så mycket för mig kan jag ju ta och skriva ett inlägg här i bloggen som jag egentligen har lämnat. Provade blogspot ett tag men det var ju inte så mycket roligare.

Vet ni, eller föresten de är ju bara typ jag som kommer att läsa de här någon gång om någon månad. Det har i alla fall kommit snö. Snö i Habo. Det är vitt ute och blåser och nu börjar det bli mörkt med. Så nu är de la typ vinter.

Kom hem igår efter sju dagars arbetande. Mjölkande och annat roligt och mindre roligt (som att mocka kalvboxar..) Är la hemma tills tisdag eller något.

Ikväll ska jag och Johan på bio. Typ äntligen. Men ska vi ta och slå vad om att det säkerligen har kommit så mycket snö att Johan måste köra runt och ploga bort en massa vitt.

aja. ha d fint