24 februari

Det blev en lugn, soft helg. Ganska skönt men det känns ändå som om dagarna går så himla fort. Ska ju redan åka tillbaka till Falköping ikväll, om bara några få timmar.

Timmar, dagar, veckor, månader och år tycks bara försvinna på några ynka sekunder och det känns som absolut inget händer. Men det gör det ju. Hela tiden.

Igår bjöd jag och Johan, Mia och Micke på mat. (Ja en typisk parmiddag- men trevligt) Ingen avancerad mat utan lättlagad tacos. Jag och Mia fixade iordning middagen och killarna fick diska. Intressant va? Jag hoppas du antecknar...

För informationens skull fick sällskapet även smaka på min nybakade kladdkaka som jag tror att dom uppskattade.

Idag har vi inte gjort så mycket. Typ ätit kalops hos Johans föräldrar.

Men ha en fin vecka då. Hemma på torsdag igen....

Mer film...

Jag har en massa roliga filmer från några år sedan...Tänkte visa en när Hanna rider Malcolm i massa snö och jag försöker prata med henne men hon hör typ inget utan säger VA? hela tiden....himla roligt. Tycker vi i alla fall...

Ganska mörkt...men men...

23 Februari

Idag saknar jag min fd häst. Malcolm. Om jag fortfarande hade bott i den röda villan i Tranås hade jag tagit cykeln upp till stallet idag och ridit en lång härlig runda med Malcolm. Det är så himla fint väder. Saknar hästar mer för var dag som går känns det som.

Vill kunna bara åka till stallet och rida en sväng och bara få vara liksom. Njuta av att våren är på väg och av en sprallig häst med vårkänslor. Malcolms man skulle vaja i vinden och han skulle ruska på huvudet av iver. Älskar den hästen som himla mycket. Vi har lärt varandra en massa saker.

När några nya grannar flyttade in i grannhuset visade de sig att kvinnan i huset var häst intresserad och hade en ung häst som hon inte riktigt hann med eftersom hon hade fullt upp med sina tre barn och en fjärde på väg. Hon bad mig om hjälp och det var så jag fick lära känna Malcolm. Tillsammans med Carola red jag in honom...Det tog sin lilla tid eftersom att han hade blivit riktigt skrämd av människor. Carola lämnade nämligen ifrån sig honom till några som skulle rida in honom när han var tre år, men något gick fel och Malcolm slängde bara av alla...Dom trodde att det var något fel på hans rygg och gjorde värsta veterinär undersökningen med röngten och allt men kunde inte hitta något.

Det handlade egentligen bara om att Malcolm inte lita på människor så när jag började jobba med honom, började jag med att gå ut och gå med honom, prata och klappa. Och på det sättet fick han förtroende för mig. Känslan när jag för första gången fick sitta på hans rygg var därför helt otrolig. Det är alltid speciellt att få sitta på en häst som aldrig haft någon på ryggen men de var ännu mer speciellt med Malcolm eftersom det verkligen var Han som lät mig sitta på honom. Han litade på mig.

Kollade på lite filmer från när jag hoppade han en gång. Tänkte visa er.
Inte speciellt höga hinder och det ser la inte speciellt snyggt ut men ni får i alla fall se min första egna häst.

Det är Carola som pratar och sen hör man också Lukas (hennes son) som pratar om att min kanin Stoffe fryser..


en till..


Jahopp tillbaka till verkligheten och en stökig lägenhet som borde städas och ska städas nu.

22 Februari

Jobbade måndag morgon till torsdagkväll.

Så här såg det ut igår morse när jag mjölkade...



Spännande va??
Det låter som om det är värsta oväsendet i ladgården men så upplever man det inte själv...lite av oljudet beror på att man inte har byggt in vakumpumpen utan den sitter inne i mjölkrummet.

Kom hem igår kväll alltså,  var skönt att få sova i sin egna säng och typ softa i den hela dagen. Vilket är precis vad jag har gjort. Cyklade en sväng till affären i förmiddags men förutom det har jag inte varit ute någonting.

Har suttit vid datorn typ en massa timmar. Laddat in en massa bilder på extrafilm och beställt hem dom på fotopapper...tog typ en evighet.

Jag och Johan hade egentligen tänkt åka till Kalmar ikväll men eftersom det typ är storm ute (känns som hela lägenheten ska blåsa bort, låter så i alla fall) tyckte vi att det kändes lite farligt att bege sig ut när det stormar så. Pappa tyckte också att vi skulle stanna hemma. 
Anledningen till att vi skulle åka ner var för att hjälpa till med flytten. Familjen ska flytta till en större lägenhet. Men men dom får la klara sig själva.

Får se va som händer imorgon. Ikväll blir det pizza och film. Onyttigt men det är ändå fredag... 

portugalresan

Woops hittade ett inlägg från förra veckan som jag inte hade publicerat så här kommer de.

Hemma igen. Efter en ganska lyckad Portugal-resa.

Vädret har varit kanon. 20 grader och sol varje dag...Bättre väder än så kan man nog inte få i februari (som är en vår månad i Portugal). Johan har blivit röd i ansiktet. Solen har inte tagit lika bra på mig men jag har ju lite svårare för att bli brun..

Huset vi bodde i var kanon fint med en tillhörande stor, med betoning på stor trädgård. En pool fanns även att fina liksom en massa solstolar i olika former. Två goa hunder underhöll oss också under dagarna.

Men i stället för att jag ska skriva en lång text om Portugal resan här, som ni säkert ändå inte orkar läsa. Förlåt jag menar inte att underskattat er som läsare men det jag menar är att det kanske inte är så intressant att läsa om. Gå  istället in på bilddagboken och sök på mickan och kolla på mina bilder där. Kommentera gärna också.

Min arbetsvecka...delar i alla fall

Jag har lärt mig hur man lägger in filmer på youtube och kan alltså lägga in filmer här på bloggen nu. Roligt!
Filmade kattungarna när dom lekte i soffan i fredags kväll när jag kollade på Let`s dance....det är också det ljud från de programmet man hör i bakgrunden...


Visst är dom söta?? Busar som bara den typ hela tiden..

Angånde helgen i övrigt då. Hanna åkte till sälen onsdagnatten så fick klara mig själv fram till söndag kvällen då hon kom hem.

I de stora hela har det gått bra. Var lite eller ganska mycket krångel med lastmaskinen i fredags. Batterivattnet var helt slut ( kunde hälla i 7,5 liter) så den ville såklart inte starta. Eftersom jag är kass på sånna där saker (visste ju inte ens var batteriet satt) så ringde grannbonde om hjälp. Han och hans bror kom och fixade efter lite om och men lastmaskinen.

Som tur va så var Ingrid (den nya avbytaren) och hjälpte till med mjölkningen annars vet jag inte hur jag skulle hunnit med allt. Hade ju inte fått in ngt ensilage när klockan var halv fyra och inte ätit någon lunch så de hade blivit lite stressigt om jag skulle mjölkat som man börjar med vid fyra tiden också.

 Lastmaskinen...Inte min favorit..

I lördags snöade de en massa så vågade inte ta lastmaskin till att hämta ved med så fick åka iväg i snöovädret och lasta in med ved i traktorn. Men va gör man? Det var kallt nog inomhus liksom...Pannan funkade sådär så fick sova med två täcken och byxor, raggsockar och tjock tröja för att inte frysa för mkt...

 Traktorn lastade med ved..

I lördags kväll kom Johan till mig efter många om och men...suck....Men det blev varmt och skönt i sängen i alla fall. Och han var ju smart och frågade om det inte fanns någon fläkt och det finns det ju. Hm smarta Mikaela som inte tänkt på de tidigare....så lyckades få det lite varmare i huset. Kanske inte så ekonimiskt men man kan ju inte gå runt och frysa hela tiden.

Nu blev det ett ganska långt inlägg. Får la se om ni orkar läsa de.

Keith Urban- Tonight I wanna cry

En fin låt som jag lyssnade mycket på för något år/några år sedan. Sjukt fin musikvideo med och fin text. Like.
Påminner om våren 2006 har för mig att lyssnade på den här låten och liknande under en jobbig period då i alla fall. Många tårar har fällts till den här.
Fast idag är jag inte ledsen. Idag mår jag  bra och är ganska lycklig.

6 Februari-morgon

Var ett tag sen jag skrev nu...har ju jobbat ett antal dagar. Skriver lite senare om arbetsveckan.

Den här dagen började vid 06.33 då johan gick upp för att åka till jobbet. Jag gjorde i ordningen en bröddeg och gick och la mig och sov en timme under tiden degen jäste. Gick upp för andra gången och bakade ut bröden på plåtarna, dom fick jäsa en halv timme och sen in i ungen. En kvart senare hade jag nybakat bröd. Gott!


Resten av dagen ska först spenderas någon timme till i min varma, sköna säng...Sen ska jag plocka iordning saker som ska tvättas inför Portugal-resan. I natt åker jag och Johan till flygplatsen i Nyköping där vi träffar min familj och sen flyger vi till Portugal för några dagar i ett lite varmare land, som en svensk tidig sommar eller nåt är de nog. Skönt ska de bli i alla fall.

Hörs senare.